Background

Balet 0, 1,2

BALET 0
UTORAK/ČETVRTAK
19:00 - 20:00
Bijeli studio
BALET 1
UTORAK/ČETVRTAK
16:30 - 17:30
Bijeli studio
BALET 2
UTORAK/ČETVRTAK
17:30 - 19:00
Bijeli studio

BALET 0

Namijenjeno početnicima ili ljudima koji imaju elementarno poznavanje baletne tehnike. Radi se polagano jer mi je važnije od samog baletnog vokabulara provođenje "safe practice"-a.

Klas uključuje zagrijavanje, vježbe na podu, na štapu, vježbe na sredini te pred kraj godine (ovisno o polaznicima) uključujem i osnovne skokove na sredini.

Uzrast: 14 + (posebno me veseli što zadnjih par godina hrabro dolaze i ljudi 55+).

BALET 1

Srednji stupanj baleta (Balet 1)  namijenjen je polaznicima koji već imaju osnovno predznanje o baletnom klasu i koji vladaju baletnim vokabularom. Ovaj stupanj je dobar balans između osnova i naprednog baleta.

Klas uključuje zagrijavanje, vježbe na podu, na štapu, vježbe na sredini i osnovne skokove na sredini.

Uzrast: od srednjoškolske dobi (ponekad netko zaluta iz završnih razreda osnovne škole i to je isto ok), pa do..- zapravo nema dobne granice, bitno je da ste dobra zdravlja i željni plesa.

 

BALET 2

Balet napredni (Balet 2) zahtijeva dobro predznanje baletne tehnike jer se rade kompletne vježbe na štapu, sredini, allegro i plesne sekvence. Akcent je i dalje na pravilnom izvođenju koraka, pozicija i pravilnom položaju tijela, ali izvode se zahtjevnije kombinacije koje dalje razvijaju baletnu tehniku, koordinaciju i plesnost.

Namjera je spojiti izazov i osobni užitak pri izvođenju baletnih koraka i plesnih kombinacija.

 

VODITELJICA: IVA VIŠAK

Iva Višak završila je Školu za klasični balet i ritmiku u Zagrebu te odmah dobila angažman u Baletu Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Surađivala je i plesala u predstavama mnogih domaćih i stranih koreografa, sve do danas, i dodatno se educirala na mnogobrojnim plesnim radionicama.

Pedagoškim radom bavi se niz godina, kao voditeljica tečajeva suvremenih plesnih tehnika i baleta, a deset godina surađivala je s engleskim časopisom Dance Europe Magazine.

Kao koreografkinja surađivala je s profesionalnim i amaterskim plesačima/izvođačima, a koreografije su joj izvedene u gradskim kazalištima (Zagrebačko kazalište lutaka, Gradsko kazalište Trešnja, Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu, Zagrebački plesni centar).

Od 2015. studira baletnu pedagogiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.

 

Za više informacija obratite se pedagoginji:

info@zagrebackiplesnicentar.hr

Rezervacija ulaznica

Predstava

Datum / Sat
Broj ulaznica
1