Background

IMRC - INKLU IMPROV SESSION

SUBOTA
12:00 - 14:00
Bijeli studio

Inkluzivni kolektiv za istraživanje pokreta – IMRC (Inclusive Movement Research Collective) okuplja plesače sa i bez fizičkog invaliditeta, u zajedničkom istraživanju plesa i tjelesnog izraza.

IMRC kolektiv polazi od ideje da za ples i pokret nije preduvjet određena tjelesna sprema, već da ples pripada - svima. Zato pozivamo sve koji žele plesati, bez obzira na dob, fizičku spremnost, ograničenje u pokretu ili plesačko iskustvo, a koji žele dijeliti svoju maštu i plesačku radost, da nam se pridruže!

U radionicama krećemo od osvještavanja potencijala svakog pojedinog tijela, koristeći slobodan, improviziran i kreativan ples, bez zadanih pokreta, a kroz brojne igre, zadatke i vođene improvizacije. Radionice se sastoje od individualiziranih vježbi osvještavanja tijela, plesnih zadataka u paru i grupi, vježbi opuštanja i muzikalnosti, osnova plesne kompozicije i izvedbe.

Naša metoda, koju sustavno razvijamo 6 godina, otvara plesom siguran prostor zajedništva, podrške, povezanosti, istraživanja, otvorenosti i prilagođena je svima.

IMRC je jedinstven projekt u Hrvatskoj, kako od samog početka djelujemo na visokoj umjetničkoj i produkcijskoj razini te inzistiramo na najvišoj razini edukacijskih praksi. Osnovan je 2012. godine, djeluje kroz strukturu Hrvatskog instituta za pokret i ples - HIPPa, a u suradnji sa Zagrebačkim plesnim centrom.

Za sva pitanja, javite se na inkluzivni.imrc.kolektiv@gmail.com, a pratite nas na fb IMRC-Inkluzivni kolektiv za istraživanje pokreta

voditeljice radionica:
Iva Nerina Sibila, plesna umjetnica i voditeljica IMRC kolektiva

Helvecia Tomić, izvođačica i certificirana edukatorica DanceAbility metode

Anamarija Jandrašek, plesačica i članica IMRC kolektiva

 

 

Rezervacija ulaznica

Predstava

Datum / Sat
Broj ulaznica
1