Background

Moderni 1,2

MODERNI 1
PONEDJELJAK/ SRIJEDA/ PETAK
16:30 - 17:30
Sivi studio
MODERNI 2
PONEDJELJAK/ SRIJEDA
17:30 -19:00
Sivi studio

MODERNI 1

Na Modernom 1 polaznike postepeno uvodim u suvremene plesne tehnike, uključuje obvezno zagrijavanje, floor-work, prostorne kombinacije, improvizaciju. Prenosim polaznicima sva saznanja koja sam dobila radeći u HNK s mnogim domaćim i stranim koreografima i pedagozima te iskustvo s brojnih plesnih radionica, od (priznatih) koreografa, koje sam pohađala.

Ovaj tečaj mogu pohađati totalni početnici ili ljudi koji se prvi put susreću sa suvremenim plesnim tehnikama.

Uzrast: od srednjoškolske dobi (ponekad netko zaluta iz završnih razreda osnovne škole i to je isto ok), pa do..- zapravo nema dobne granice, bitno je da ste dobra zdravlja i željni plesa.

Namijenjen polaznicima koje zanima moderni kazališno-plesni izričaj. Nije potrebno predznanje, već znatiželja i spremnost na kreativno plesno vježbanje.

Polaznici će proći kondicijski trening, principe kretanja na podu (kotrljanje, padanje, klizanje...) te razne prostorne kombinacije koje se postupno spajaju u koreografije. U koreografijama polaznici mogu primijeniti sve naučeno i kreativno im pridonijeti ako osjete potrebu za tim.

 

MODERNI 2

Tečaj je namijenjen polaznicima koji već imaju prethodno znanje u plesnim tehnikama te određenu razinu kondicije jer je trening zahtjevniji. Intencija je da polaznici otkriju i razviju plesni potencijal u svom tijelu, istražujući pokretljivost koju im omogućuje anatomska struktura. Izvode se složenije koreografske kombinacije s obzirom na tijelo, prostor i ritam na kraju sata.

 

VODITELJICA: IVA VIŠAK

 

Iva Višak završila je Školu za klasični balet i ritmiku u Zagrebu te odmah dobila angažman u Baletu Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Surađivala je i plesala u predstavama mnogih domaćih i stranih koreografa, sve do danas, i dodatno se educirala na mnogobrojnim plesnim radionicama.

Pedagoškim radom bavi se niz godina, kao voditeljica tečajeva suvremenih plesnih tehnika i baleta, a deset godina surađivala je s engleskim časopisom Dance Europe Magazine.

Kao koreografkinja surađivala je s profesionalnim i amaterskim plesačima/izvođačima, a koreografije su joj izvedene u gradskim kazalištima (Zagrebačko kazalište lutaka, Gradsko kazalište Trešnja, Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu, Zagrebački plesni centar).

Od 2015. studira baletnu pedagogiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.

 

Za više informacija obratite se pedagoginji:

info@zagrebackiplesnicentar.hr

Rezervacija ulaznica

Predstava

Datum / Sat
Broj ulaznica
1