Background

Suvremeni 1 - srednji nivo

PONEDJELJAK/SRIJEDA
19:00 - 20:30
Bijeli studio

Radi se na osvještavanju i iskorištavanju potencijala tijela i pokreta kroz savladavanje osnova suvremenog plesa, baleta, somatskih tehnika i improvizacije.

Naglasak je na razvijanju kvalitete, povezanosti i funkcionalnosti pokreta koji se usavršavaju prolazeći kroz tehničke plesne elemente, plesne sekvence i improvizacijske vježbe što u konačnici razvija inteligenciju i svjesnost kretanja u ponaosob i u grupi.

Osvještava se osjećaj povezanosti disanja i pokreta, važnost spiralnog kretanja, potencira se opuštanje i mekoća tijela te se radi na razvoju kreativnih performativnih osjetila i različitih pristupa izvedbenim fokusima.

Posebna pozornost se poklanja "individualnim detaljima" koji često ostanu neosviješteni ili zapostavljeni u radu s velikim grupama.

Potrebno je imati dugačku trenirku/tajice + majcu kratkih rukava + majcu dugih rukava + čarape.

 

VODITELJICA: MARTINA GRANIĆ

Martina Granić, diplomirani je dizajner (MA/Studij dizajna pri Arhitekturi) i ekonomist (MA/Ekonomski fakultet). Živi i radi kao profesionalni koregraf (član je HZSU), plesni pedagog, izvođač, dizajner i vizualni umjetnik u Zagrebu.

Dobitnica je SPAZIO koreografske stipendije (2013.-2014.) i danceWEB (ImpulsTanz) stipendije za 2014. godinu. Trenutno sudjeuje u Be SpectACTive programu za 2018. godinu. Od 2009-2013. godine je grafički dizajner, radila je u području kulture za gotovo sve autore i kompanije zagrebčke plesne scene, a posljednjih šest godina njezin rad uključuje promišljanje plesa i performansa iz perspektive dizajna. Pokrenula je nekoliko društvenih platformi na području plesa i izvedbenih umjetnosti: DENF, EKS BAUHAUS, SPQR, TASK. Autor je predstava: Nedjeljno popodne, Jato Utile, Eau de Performance, Arms, Dodjela nagrade suvremenog plesa strukovnih udruga RH 2015., Botanike (u suradnji s Anom Mrak), Faun (u mentorskoj suradnji s Tonijem Flegom), Bouquets from the Finest Graves, Divine Blindness, Yung Grana, Utopia (diplomski ispit glume Mirte Polanović), High Spirits (DENF kolektiv). Sudjeluje na Londonskom bienalu dizajna 2016. godine kao urednik teksta i dizajner audio instalacije. Rezident je Zagrebačkog plesnog centra 2014., 2016., 2017. godine. Član je kolektiva DENF. Umjetnička je voditeljica Plesnog kolektiva d_lc. Predaje suvremenu plesnu tehniku u Zagrebačkom plesnom centru.

 


Za više informacija možete kontaktirati pedagoginju na:

Mob: 091/6493632

E-mail: martina.granic@gmail.com

CIJENA: 250,00 kn

Cijena za jedan dolazak: 50,00kn

 

Rezervacija ulaznica

Predstava

Datum / Sat
Broj ulaznica
1