Background

Razgovor o koreografskim praksama i metodologijama rada

Događanje

Zagrebački plesni centar započeo je s programom angažiranja plesne publike. Želi se pružiti potpora raznovrsnim inicijativama suvremene plesne scene, zagovarajući različitost i pluralnost autorskih vizija te motivirati umjetnike, publiku i svu zainteresiranu javnost na zajedničko istraživanje i promišljanje koreografskih i drugih plesnih koncepata.

Programom angažiranja plesne publike želimo senzibilizirati širu publiku, osnažiti suradnju sa školama koje nisu iz područja plesne umjetnosti te uključiti neovisne plesne profesionalce.

Razgovori su usmjereni različitim skupinama: razgovori prije predstava osmišljeni su za učenike osnovnih i srednjih škola te imaju edukativni karakter, razgovori nakon predstava namijenjeni su široj publici, kako bi upoznala umjetnike i njihov rad. S tim dijelom programa započeli smo u veljači 2018. godine, a razgovore moderira Vanja Budimir.

U travnju 2018. uvodimo i razgovore za plesnu struku, o koreografskim praksama i metodologijama rada, a razgovore će moderirati Ivana Slunjski.

David Hernandez, subota 7. travnja u 18 h u prostoru Medijateke
Tomislav Feller, četvrtak 2. svibnja u 18 h u prostoru Medijateke
Marjana Krajač, četvrtak 9. svibnja u 18 h u prostoru Medijateke.

Marjana Krajač

Marjana Krajač jedna je od najistaknutijih hrvatskih koreografkinja. Autorica je brojnih koreografskih, autorskih i istraživačkih radova koji često proširuju granice razumijevanja plesnog i koreografskog medija. Dobitnica je Nagrade Hrvatskog glumišta za izuzetno koreografsko ostvarenje i Godišnje nagrade strukovne Udruge plesnih umjetnika Hrvatske, također za koreografsko ostvarenje. Njezin umjetnički rad obuhvaća više od petnaest godina kontinuiranog umjetničkog stvaranja u lokalnom i internacionalnom kontekstu, često strukturirajući smjernice o plesnoj umjetnosti i njenom širem značenjskom teritoriju. Surađujući s različitim generacijama plesnih umjetnika te povezujući niti pojedinih umjetničkih pravaca u vidljivu cjelinu, njen koreografski rad predano inzistira na onom sržnom plesnom koje uvijek iznova pronalazi svoju vlastitu inherentnu angažiranost.

Associate image

Rezervacija ulaznica

Predstava

Datum / Sat
Broj ulaznica
1