Background

Suvremene plesne tehnike - Andreja

Trening

Posvetit ćemo se osvještavanju cijelog tijela i na detaljnom radu s kralježnicom gdje je cilj istražiti njene nove dimenzije u vremenu i prostoru. Naučit ćemo uočiti i koristiti segmente kralježnice kako bi otkrili, kroz lančane reakcije, njezinu multi funkcionalnu fleksibilnost. Tijekom sata usredotočiti ćemo se i na ostale skupine zglobova i mišićnih lanaca kroz individualne vježbe te primjenom načela spiralnog kretanja. Nalaziti ćemo načine kako biti brži i pokretniji, kako koristiti pod i gravitaciju za ubrzanje, te kako biti kompaktan i kako se (o)pustiti.

Sat će se sastojati od jednostavnih improvizacijskih i fiksiranih vježbi, koje će nam omogućiti da se upustimo u anatomiju tijela koristeći svoj kostur i različite tonuse mišića kao osnovni alat kretanja. Principe na kojima smo radili primjenjivat ćemo na kraju sata tijekom dulje plesne fraze koju ćemo svaki sljedeći dan nadograđivati.

Andreja Jandrić

Andreja Jandrić rođena je u Zagrebu gdje se s prvim plesnim koracima susrela već kao dijete. Suvremeni ples otkrila je u svojoj 15. godini te 2003. upisala Školu za suvremeni ples Ane Maletić. U potrazi za daljnjim razvojem svoje školovanje nastavila je na Salzburg Experimental Academy of Dance (SEAD) gdje je diplomirala 2012. godine. Na SEAD-u je imala priliku učiti od mnogih vrsnih umjetnika i pedagoga (Linda Kapetanea, Jozef Frucek, Laura Aris, Libby Farr, Jorge Jauregui, članovi kolektiva Les Slovaks, Paul Blackman, Roberto Olivan, Zsuzsa Rozsavölgy, Zuna Kozankova, Matej Kejzar te Eléonore Valère Lachky) koji su pridonijeli razvoju njenog plesnog izraza kroz improvizaciju, kontakt i partnering.

Nakon završene plesne akademije u Salzburgu, Andreja se vraća u Zagreb, počinje raditi kao plesni pedagog, te sudjeluje u plesnim predstavama stranih i domaćih koreografa kao što su “THE KILLER IN ME IS THE KILLER IN YOU MY LOVE” (Sanja i Till Fruhwald, produkcija VRUM), “Pokrenuti prostor” (Jasna Čižmek-Tarbuk), “Pledging Foot“ (Eléonore Valère Lachky, Studio Liberdance), „JATOUTILE/EKSBAUHAUS1“ (Martina Granić), „BOTANIKE“ (Martina Granić), „Thurst“ (Velimir Velev), “TransAC – Transnational Co-production in Action”, Public Transport / Private Stillness (Zsuzsa Rozsavolgyi) te Spone (Roberto Olivan, Zagrebački plesni ansambl).

2014. godine postaje članicom Udruge plesnih umjetnika Hrvatske i suosnivačica inovativnog edukacijskog programa Ekstraining.

2016., nakon suradnje na predstavi Spone, postaje članicom Zagrebačkog plesnog ansambla.

2017., ostvaruje status samostalne umjetnice, postaje članicom Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika

Associate image

Rezervacija ulaznica

Predstava

Datum / Sat
Broj ulaznica
1