Background

DANCING-ING

Radionica

Tijekom radionice razvit ćemo fizičku praksu temeljenu na stalnom stvaranju poetske atmosfere. U tu svrhu, kroz improvizaciju ćemo istražiti specifične plesne tehnike posuđene i prevedene od Cristine Caprioli i Debora Hay te staviti u suodnos ritam (glazbe) i kretanja.

Kao pedagoga, zanima me suradnja i kolektivni rad u „obiteljskoj atmosferi“, u kojoj nastaje uzajamna motivacija. Pozivam sve koje zanima ritanje, okretanje, izvijanje, trčanje, narodni ples, igranje, treskanje stražnjicom i slično. Dobro mi došli!

Darío Barreto Damas

Darío Barreto Damas je umjetnik koji se bavi koreografijom, plesom i izvedbom. Radi u Bugarskoj, Makedoniji, Švedskoj i Španjolskoj.

U radu se fokusira na funkcionalne sustave uzajamne i kolektivne suradnje u razvoju i umjetničkoj emancipaciji PLESA i IZVEDBE na područjima na kojima djeluje (i kroz umjetnički rad i kroz kulturni menadžment). Plesno obrazovanje stekao je u Teatro Victoria, Tenerife, na Institutu del Teatre u Baceloni i na DOCH-u u Stockholmu. U ljeto 2017., dobio je stipendiju DanceWEB-a. Kao izvođač, Dario je trenutačno gostujući plesač u kompaniji CULLBERG BALLETTEN i radi s Deborah Hay i Jeftom Van Dintherom, Cristinom Caprioli, CCAP-om i Lipi Hernández.

Kao izvođača i plesača, zanima ga djelovanje, prilagodljivost, pozornost, radna ekologija i politika uključivanja. U koreografskom smislu, usredotočen je na fikciju i fantaziju, utopijske prostore iz snova, dekontekstualizaciju, čulnost, erotičnost i post-porn politiku.

 

Associate image

Rezervacija ulaznica

Predstava

Datum / Sat
Broj ulaznica
1