Background

DRAG-ON prezentacija rada

Događanje

Darío Barreto Damas kreira zajedničke radove s Aleksandrom Georgijevim i Zhanom Penchevom. Ovaj trojac dio je rezidencijalnog programa u ZPC za međunarodne umjetnike, a sama rezidencija podržana je i od strane AC/E (Accion Cultural Espanola). Rezidencija se odvija od 03.02.-17.02.2019. koja će rezultirati prezentacijom procesa rada DRAG-ON.Tijekom rezidencije Dario će također voditi radionicu za profesionalne plesače pod nazivom "Dancing-ing".

DRAG-ON je koreografsko djelo, predstava fokusirana na dragging iz ne-heteronormativne perspektive, koja istražuje dezidentifikaciju tijela i granice oko njih.

Želimo stvoriti prostor u kojem će razni identiteti moći dekonstruirati i reformulirati sami sebe, koegzistirati i potaknuti sigurno okruženje za otkrivanje i razmatranje dragginga kao fenomena. Stvaranjem drag persona želimo istražiti:

* mogućnost promjenjivih identiteta

* povijest i značajke dragginga

* što na praktičnoj razini znači identificirati se kao drag

* dragging kao slavljenje, prosvjed i aktivizam.

Kroz svoju povijest, dragging pretpostavlja reakciju na potiskivanje, represiju, negaciju i nasilje prema određenim, posve marginaliziranim identitetima, primoranim živjeti u sjeni. S DRAG-ON želimo istražiti prostor slobode.

Darío Barreto Damas

Darío Barreto Damas je umjetnik koji se bavi koreografijom, plesom i izvedbom. Radi u Bugarskoj, Makedoniji, Švedskoj i Španjolskoj.

U radu se fokusira na funkcionalne sustave uzajamne i kolektivne suradnje u razvoju i umjetničkoj emancipaciji PLESA i IZVEDBE na područjima na kojima djeluje (i kroz umjetnički rad i kroz kulturni menadžment). Plesno obrazovanje stekao je u Teatro Victoria, Tenerife, na Institutu del Teatre u Baceloni i na DOCH-u u Stockholmu. U ljeto 2017., dobio je stipendiju DanceWEB-a. Kao izvođač, Dario je trenutačno gostujući plesač u kompaniji CULLBERG BALLETTEN i radi s Deborah Hay i Jeftom Van Dintherom, Cristinom Caprioli, CCAP-om i Lipi Hernández.

Kao izvođača i plesača, zanima ga djelovanje, prilagodljivost, pozornost, radna ekologija i politika uključivanja. U koreografskom smislu, usredotočen je na fikciju i fantaziju, utopijske prostore iz snova, dekontekstualizaciju, čulnost, erotičnost i post-porn politiku.

 

Associate image

Rezervacija ulaznica

Predstava

Datum / Sat
Broj ulaznica
1